Брест и френския шампион Пари Сен Жермен играят при  на стадион

...
Брест и френския шампион Пари Сен Жермен играят при  на стадион
Коментари Харесай

Мбапе измъкна неубедителен ПСЖ в голово шоу срещу Брест

Брест и френския първенец Пари Сен Жермен играят при   на   стадион „ Франсис-Льо Бле “ в първия неделен дуел от десетия кръг на Лига 1. Уорън Заир-Емери откри с превъзходен изстрел в 16-ата, а капитанът Килиан Мбапе удвои в 28-ата минута. Стив Муние върна един гол в 44-ата, а Жереми Льо Дуарон изравни в 52-ата минута. Мбапе означи втория си гол в 89-ата минута. 

Домакините от Брест се показват мощно от началото на сезона и все още заемат отличната шеста позиция с 15 точки. Парижани пък са трети с 18 пункта, само че при триумф през днешния ден ще се приближат оптимално до водача Ница, който има 22 точки.

/ /

Първата опция в срещата бе на сметката на парижани, когато в третата минута капитанът Килиан Мбапе изведе Канг-ин Лий отдясно в наказателното поле, смени внезапно посоката и стреля мощно към вратата, само че вратарят Марко Бизот отрази. Топката по-късно попадна в Брадли Баркола, който обаче не съумя да насочи мощен изстрел и стражът улови без проблеми.

Две минути по-късно още веднъж гостите бях пред противниковата врата. Тогава Мбапе влезе отляво в наказателното поле и комбинира с Баркола, който върна към дъгата пред пеналтерията, където Уорън Заир-Емери шутира мощно с десния крайник, само че Бизот избави.

Натискът на ПСЖ продължи и с отдалечен изстрел на Ашраф Хакими, който бе неакуратен. Точно тогава за малко над стадиона се изпипа и градушка.

Брест сътвори първата си забавна обстановка в 12-ата минута, която пристигна след неточност на вратаря Джанлуиджи Донарума, който бе притиснат във вратарското поле и подари топката на Юго Манети, само че домакините не съумяха да се възползват от нея. Секунди по-късно Баркола сбърка до наказателното си поле, което разреши на Стив Муние да отнеме топката и да изведе отдясно наоколо до вратата Жереми Льо Дуарон, който обаче стреля от външната страна на мрежата на Донарума.

Четири минути по-късно обаче ПСЖ откри резултата. Тогава Баркола откри в половината на домакините Заир-Емери, който преодоля противник, напредна към наказателното поле и насочи страховит отдалечен изстрел, който влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на Бизот за 0:1.

В 21-ата минута гостите имаха късмет за второ попадение. Голмайсторът Заир-Емери комбинира с Лий, а южнокореецът по-късно направи чудесно двойно подаване с Гонсало Рамош, след което Лий приключи с мощен удар в наказателното поле, само че Бизот мазета в корнер.

Домакините дадоха отговор с отдалечен шут на Мехди Камара в 17-ата минута, който обаче бе неакуратен.

Само минута по-късно ПСЖ удвои преднината си. Канг-ин Лий даде превъзходен пас с външната част на левия си крайник за Мбапе, който напредна по левия фланг на скорост. Нападателят влезе в наказателното поле, опита да си отвори пространство за удар и го направи, като се получи рикошет в крайници на капитана на домакините Брендън Шардоне, който не остави шансове на Бизот – 0:2. Това бе девети гол за Мбапе в шампионата през сезона.

With 173 goals in Ligue 1 (157 with Paris Saint-Germain), Kylian Mbappé becomes the 11th top scorer in the history of the competition, tied with Hassan Akesbi.
— Paris Saint-Germain (@PSG_English)
Гостите продължиха да натискат и в 41-ата минута Мбапе можеше да се разпише за повторно, откакто получи пас по земя в дъгата навръх границата на наказателното поле, като стреля мощно и технично с десния крайник, само че за следващ път Бизот се намеси и мазета в корнер с крайник.

Брест обаче съумя да се върне в самия завършек на първата част. В  44-ата минута Кени Лала центрира отдясно на границата на вратарското поле, където Милан Шкриниар увисна, а Данило Перейра остана зад Стив Муние, който с глава не остави шансове на Донарума – 1:2.

⏸️ HALF-TIME: Brest 1-2 Paris Saint-Germain.

A narrow lead at the break thanks to goals from Zaire-Emery and.
— Paris Saint-Germain (@PSG_English)
Домакините стартираха втората част с опит за напън и в 51-ата минута се стигна до безредие в наказателното поле в ПСЖ, а голмайсторът Муние стреля от добра позиция, само че двама играчи на гостите съумяха да го блокират в корнер.

Именно след осъществяването на ъгловия удар пристигна и изравнителното попадение за домакините. Тогава Ромен Дел Кастийо центрира, а на първа греда Льо Дуарон бе изтърван и с тил към вратата нанесе прелестен изстрел с глава, който попадна в долния десен ъгъл на Донарума за 2:2 в 52-ата минута.

Шест минути по-късно Мбапе получи пас на левия фланг, преодоля противник, влезе в наказателното поле и опита мощен удар към далечния ъгъл по диагонала, само че неопределено.

В 62-ата минута и пред Фабиан Руис се откри късмет за изстрел, само че испанецът шутира с десния крайник в навън от границата на наказателното поле.

Три минути по-късно и Брест имаше положително състояние за попадение. Пиер Леес-Мелу напредна в половината на ПСЖ и шутира, само че бе блокиран. Топката обаче попадна на пътя на Муние в наказателното поле и стреля с десния крайник, само че около лявата греда на Донарума. Малко по-късно Льо Дуарон не съумя да засече положително центриране отдясно, с цел да реализира цялостен поврат.

Брест играеше прелестно и беше доста покрай цялостния поврат. Тогава Леес-Мелу се озова в добра позиция отдясно в наказателното поле и стреля, само че Донарума съумя да избие. При добавката пък Льо Дуарон също шутира тъкмо, само че още веднъж стражът на ПСЖ някак отрази с една ръка и съумя да резервира резултата.

Влезлият като промяна Витиня стреля рисково отляво в наказателното поле след добра композиция сред играчите на парижани, само че Бизот избави.

Драмата обаче предстоеше в края на дуела. В 84-ата минута Мбапе отигра технично с пета за резервата Рандал Коло Муани, който бе препънат от Лилиан Брасие в наказателното поле, само че сигнал за дузпа не последва. Минута по-късно съдията Жером Бризар бе извикан да прегледа обстановката със системата ВАР и в последна сметка уточни бялата точка. Тогава се стигна до напрежение сред играчите на двата тима и се раздадоха няколко жълти картона. Дузпата беше изпълнена чак в 89-ата минута, като Мбапе се зае с осъществяването, само че вратарят Бизот избави удара на нападателя в долния му десен ъгъл. Топката обаче се върна в Мбапе, който този път не пропусна, с цел да даде нов задатък на своя отбор – 2:3. След това той изради бурно насладата си, като направи жест с ръка, махайки към почитателите на Брест за сбогом.

 



LIVE  |

0:1 Уорън Заир-Емери 16'

0:2 Килиан Мбапе (к) 28'

1:2 Стив Муние 44'

2:2 Жереми Льо Дуарон 52'

2:3  Килиан Мбапе 89'

Лига 1, 10-и кръг

Главен арбитър: Жером Бризар, Франция

Стадион: „ Франсис-Льо Бле “, Брест, Франция

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР